• Alle tandheelkundige zorg onder één dak
  • Persoonlijke aandacht voor iedereen
  • Gratis parkeergelegenheid
  • Geen wachtlijsten

 

Direct inschrijven

Kunstgebit bij Houben Mondzorg Beek

Als u last heeft van uw gebit of van een paar enkele tanden, is een kunstgebit van Houben Mondzorg Beek is de perfecte oplossing. Wij helpen u aan een zonnige glimlach in Beek met een goed passend gebit!

Soorten kunstgebitten

Een kunstgebit, of in tandartstermen een prothese genaamd, is een uitneembare vervanging voor ontbrekende tanden en kiezen. En omdat het per persoon verschilt hoeveel tanden er ontbreken, zijn er verschillende soorten kunstgebitten/protheses:

Houben Mondzorg Beek volledig prothese Volledig kunstgebit
Bij een volledige prothese wordt een kunsthars boog met tanden over het tandvlees in de boven en/of onderkaak geplaatst. Een kunstgebit in de bovenkaak heeft een gehemelteplaat, terwijl een kunstgebit in de onderkaak de vorm van een hoefijzer heeft.
 
Houben Mondzorg Beek kunstgebit Gedeeltelijk kunstgebit
Een gedeeltelijke prothese bestaat uit een plaatje van kunsthars dat aan uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgemaakt. Een comfortabeler alternatief is de uitneembare frameprothese. Deze rust op een metalen frame dat met behulp van kleine ankertjes op uw bestaande tanden en kiezen wordt vastgeklikt.


Wat voor soort kunstgebit u nodig heeft is natuurlijk afhankelijk van uw situatie en uw voorkeuren. Bij Houben Mondzorg Beek adviseren bij u graag over de mogelijkheden.

Kosten kunstgebit

De kosten van een kunstgebit zijn afhankelijk van het soort kunstgebit en hoeveel werk het kost om uw huidige gebit te vervangen voor een kunstgebit. Grotendeels wordt deze vergoed vanuit de basisverzekering m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico. De kosten van het kunstgebit kunt u terugvinden in onze tarievenlijst op www.houbenmondzorgbeek.nl/tarieven

Reparaties aan uw kunstgebit

Reparaties aan uw kunstgebit vinden plaats in een tandtechnisch laboratorium. Vaak kunt u wachten terwijl uw kunstgebit gerepareerd wordt. Een spoedreparatie aan uw kunstgebit kan veelal direct worden uitgevoerd.

"Om dat ik super tevreden ben qua behandeling en ook het pesoneel is zeer klant vriendelijk"
Marie-José uit Bunde

Vergoeding kunstgebit

Voor een kunstgebit bestaat een vergoeding vanuit de basisverzekering, m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico. Houben Mondzorg Beek helpt u graag en verzorgd voor u de aanvraag bij uw zorgverzekeraar. Lees hier meer over vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Kunstgebit reinigen

Ondanks dat onze klinisch prothesetechnicus uw prothese volledig op maat maakt, is het natuurlijk toch wennen. Ons advies is: houd uw nieuwe kunstgebit direct in en probeer er meteen mee te eten en praten. Zorg ook voor goed onderhoud aan uw kunstgebit. Mocht er toch druk of pijn ontstaan, bel dan direct 088-5002100 of mails ons via info@houbenmondzorg.nl

TIP van tandarts Houben Mondzorg Beek: “Alternatief voor kunstgebit: het klikgebit!”
Lees hier meer over een klikgebit.

Meer weten over een kunstgebit?

Bij Houben Mondzorg Beek kunnen wij u alles vertellen over kunstgebit, reparatie, reiniging en klikgebit. Voor meer informatie kunt u ons bereiken op 088-5002100 of een mail sturen naar info@houbenmondzorg.nl. U kunt ook een tandarts afspraak inplannen voor een behandeling. Onze medewerkers informeren én adviseren u graag over een kunstgebit en protheses.

Tandartspraktijk Houben Mondzorg Beek

Bij Houben Mondzorg Beek vinst u alle tandheelkundig zorg onder 1 dak. Bij ons vindt u persoonlijke aandacht voor iedereen, jong en oud. Er zijn geen wachtlijst dus u bent direct aan de beurt en hoeft niet lang te wachten. Ook zijn wij makkelijk bereikbaar doordat er voldoende én gratis parkeerplekken aanwzig zijn. Dus wacht niet lang en schrijf u in als nieuwe patient!

Over locatie Beek

Houben Mondzorg Beek is een tandartspraktijk gevestigd in Beek, Limburg. Beek is een dorp dat omringt wordt door Neerbeek, Geleen aan de westzijde gemeente Stein. Beek vertoont zowel dorpse (smalle straatjes met oude boerderijen) als stedelijke eigenschappen (drukke verkeerswegen en hoogbouw). In Beek vindt men een groot overdekt winkelcentrum dat onlangs gemoderniseerd is. Vanuit Beek bent u zo bij luchthaven Maastricht-Aachen Airport (beter bekend als Vliegveld Beek). Ook vindt u daar diverse toegangswegen naar Chemelot, het oude DSM fabrieksterrein.

Contact

Houben Mondzorg Beek
Van Sonsbeecklaan 3A
6191 JL  Beek

Tel: 088-5002100
E-mail: info@houbenmondzorg.nl
Inschrijven praktijk

Spoednummer: 088-5002100

© 2019, Houben Mondzorg Beek | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd maart 2019